Novi Sad
27.04.2011.
10:45 > 11:46
Na novosadskoj Akadamiji umetnosti 14, od 55 studijskih programa još nije akreditovano.
  • mici

    28.10.2011 17:38
    sramota
    Znate zasto akademija nema akreditaciju? Zato sto nemaju dovoljan broj nastavnog kadra.Rade profesori koji nemaju doktorat,a ko zna da li i magistar?Pojedinim profesorima smeta zato sto hoce da dovode profesore sa BEOGRADSKE AKADEMIJE!JADNI SMO!
  • Dule

    27.04.2011 19:25
    Sta je to akademija.
    Akreditacija se dobija radom i rezultatima rada, afirmacijom i reputacijom profesorskog kadra a ond i rezultatima rada studenata.
    E kako ce to biti kad, profesori ne rade, ne dolaze, znaju manje nego pojedini studenti, ne rade na sebi i svom umetnickom razvoju, nemaju izlozbe, atelje su uzeli pro forme...
    Nekada je to bila akademija, sad je pijaca, na zalost sve te dece sto imaju entuzijazam i zelju.
    Ali i deca ce odrasti i svatiti da je to farsa, kao uostaom i cela kultura u gradu.
    Da li ste pitali nekog od politicara sto nesrede situaciju u kulturi, pa ce i akademija mozda biti akademija.
  • lela

    27.04.2011 19:17
    koga lazete!
    Proverite diplome profesora i asistenata, onda proverite kvalitet rad i znanja, onda proverite radne biografije, usavrsavanja i napredovanja.
    E onda adrese stanovanja i rodbinske veze. Kad to uradite mozete pitati studente koliko para treba za studiranje, sta se trazi od njih a za uzvrat se skoro nista ne dobija. Eto to vam je akademija, sa svetlim izuzetcima.
    Akreditaciju ce dobiti kad pocnu da rade, ja bi im ukinula plate, da mogu.
    Naravno, o ovome sad pisete, pa ce se zaboraviti. Pitam se da li ce neko nesto u ovoj zemlji isterti do kraja.
    Propala su nam sva udruzenja UPIDIV, ULUV, FKVSV, zato sto su ih uzurpirali pojedinci zbog samopromocije, pa tako ce biti i sa Akademijom. A vi samo pisete, informativno, a ne da bi se nesto resilo.

  • Studentkinja

    27.04.2011 18:18
    Profesura.
    Na ovoj Akademiji predaju i profesori sa diplomom
    strane zemlje koju nisu ili ce tek NOSTRIFIKOVATI
    na brzinu.
    Radove ovih profesora vrlo retko mozete videti u ovom gradu i sire,jer jednostavno ne rade a od studenata traze u ovim teskim vremenima da priloze vise radova u SEMESTRU nego sto oni sami urade za PET godina.Na predavanja retko dolaze a nisu u stanju ni da jave za izostanak.
    Svaka cast izuzetcima, ali vec jednom se mora pokazati prstom ko rusi ugled institucije.
  • Gradjanin

    27.04.2011 18:07
    Javasluk i sramota !
    Kratko bih rekao JAVASLUK I SRAMOTA,ali nije ni cudo, kada se na toj akademiji ne znaju pravila,
    profesorima se zovu STRUCNI SARADNICI,katedre se dele na cudan nacin.Drze ih profesori iz Beograda da bi naplatili dnevnice i putne troskove.Novosadski predaju po drugim fakultetima u gradu ne bi li cutali.Ima ih bezbroj a predaje se po programima od pre trideset godina.Trazi se od studenata maksimalna i naj svremenija oprema, a profesori na prste ih mozes nabrojati, koji znaju njome da rukuju.KONTROLA KONTROLA KONTROLA !!
  • aha

    27.04.2011 15:41
    kad se vec bavite temom
    zasto niste naveli kojih 14 programa nema akreditaciju???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna